16 Ocak 2013 Çarşamba

Tuvalet egitimi gunlugu 2

Tuvalet egitimimiz devam ediyor. Kazalarimiz oluyor ama 2 gundur kakasini da lazimliga yapmayi basardi. Bir de israrla kilot giymek istiyor ki bu da iyiye isaret. Kreste de fena gitmemis. geceleri altini baglamaya devam ediyorum. Buyuk ve kucuk tuvaletini yaptiktan sonra lazimligini kaldirip bana getiriyor, her ne kadar getirme desem de yapiyor! Bakalim bu hafta boyle gecsin haftaya nasil olucaz.

13 Ocak 2013 Pazar

Kresi sevmeye basladik

Canim Kizim artik krese alismaya basladi. Aradan 3 ay gectikten sonra sabahlari bana sarilip, aglama seanslarimiz son buldu. Aksamlari dondugumuzde numardan hala aglyoruz ama;) Alismasinin en buyuk nedeni ingilizce anlamaya baslamasi ile alakali. Onceden neler konusuldugu, kendisine soylenenler hakkinda bilgisi yoktu. Hatta en onemlisi kendi isteklerini soyleyemiyordu. ama gelin gorun ki benim kucuk cadi simdi bana inglizce kelimeler soylemeye basladi. Iste kelimelerimiz:)

yes
no
mummy
daddy
sit
cup of tea
eat
nice
teddy bear
hat
water
shop
mummy is coming
go
bubble

Kendince ingilizce kres sarkilari mirildaniyor ve ingilizce sayiyor 10 a kadar. Simdilik bunlari hatirliyorum. Yakinda ben de kendisi sayesinde kelime daarcigimi gelistirmeye baslayacagim gibi gozukuyor:) Allahim sana guzel yazgilar yazgin, gul yuzlu kizim benim.


Zaman su gibi akiyor. Minik tirtilim buyuyor...

Cok bosladim blogumu coookk ama o kadar yogunum ki gunler haftalar nasil geciyor anlamiyorum. Bir de universiteye geri dondum ve bu kadar yogunlugun uzerine bir yigin proje odevlerini de ekledim. Lara'm buyuyor ve ben de bu gurbet yerde kizim buyuyunce ne is yapacagimi dusunurken onun tatil zamanlarini birlikte gecirmek ve gelisimine her turlu katkida bulunabilmek icin ilkokul ogretmeni olmaya karar verdim. Ben Turizm isletme mezunuyum ve egitim fakultesine basvuruda bulunup yatay gecis yaptim. Bir yil sikistirilmis program ve ustune 1 sene uygulamali egitim yada master yaparak ilkokul yada kres ogretmeni olabilecegim. Bir de bu arada haftanin bir gunu bir ilkokulda gonullu caliisyorum. Tabi bu surec esnasinda Lara krese basladi ama aradan 2 ay gecmesine ragmen hala alisamadi. Birakirken boynuma sarilip beni hic birakmak istemiyor ve bu icimi cok acitiyor her seferinde sanki yanlis birsey yapiyormusum duygusuna kapiliyorum. Ama hersey bizim icin guzel kizim, hersey bizler icin!

Tuvalet egitimi 1.asama

2 gun once tuvalet egitimine basladik. Cok iyi gittigimizi soyleyemem. Bir de Lara 5dk bir cis yapiyor neredeyse, bu cocuk nasil alisicak kafam karismaya basladi. Bu hafta kreste ve evde denemeye devam edicez ve haftanin sonunda hala zorlaniyorsa sanirim 1-2 ay daha erteleyecegim. Yaz gelmeden, Turkiye ye gitmeden bunu da aradan cikarmak istiyorum. Bakalim hayirlisi, zamanini herseyde oldugu gibi minik kelebegim belirleyecek. Ben sadece O nu deniyorum!