15 Şubat 2011 Salı

Dis 2!!!

Kizimin ilk iki on disi 2 hafta once gorunmustu. Daha ceyregi felan cikti, Disi gorunce ben dis bugdayi hazirliklarina bile basladim. Hadi biraz rahatlayalim, hatta su aksam uykulari da belki duzene girer diye hergun umut ederken, diger disin sancilari basladi. Lara 2 gundur cok kotu. Gece uyuyamiyor, birde hickira hickira aglayarak uyaniyor, atesi cikiyor, salyalar hat safhada, ishal, surekli agliyor, hicbirseye gulmuyor, en kotusu beslenmeyi reddediyor, cok az emiyor sonra hemen kendini geri cekiyor yavrum. Hal boyle olunca bende film kopuyor. Nasil oyalayacagimi bilemiyorum, evde surekli bir miyy miyyy miyy hali. Zaten gece uyku haram ustune bir de surekli aglayan bir bebek olunca insan siyiracak gibi oluyor. Bir de icim parcalaniyor. Onun disi cikiyor, dis etleri sizliyor, minicik cani aciyor, benim ise butun dislerimi sokup kizima veresim geliyor. Keske anne karninda herseyi ogrenerek dogsalar. Dogduklarinda gazdi, dis agrisiydi, yurume sancilariydi felan gibi seyler yasamasalar. Dogdugunda direk suratima bakip ANN NE dese, ice age filmindeki kucuk dinazor yavrulari gibi mesela:) Bugun bebek ritim sinifina goturdum Lara mi normalde cok zevk alirdi ama bugun orda da agladi, zaten kimi gorse dudak bukup aglamaya basliyor, bana yardim edin der gibi! Neyse yavru kusum bu da gecicek insallah en kisa surede. Allah kimseye dermansiz dert vermesin!!!

5 yorum:

  1. Allah yardımcınız/yardımcısı olsun.. Bizde de aynı sıkıntılar var.. İki diş çıktı ama geliyor habire diğerleri.. hoş artık neye mızmızlansa diştir diyoruz inşaallah başka birşey yoktur.

    YanıtlaSil
  2. tesekklur ederim. Sizinde yardimciniz olsun. N zor seymis bu hem bizim icin hem yavrular icin.

    YanıtlaSil
  3. Çok zor günler inşallah bir an önce atlatabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun eline havuç falan verseniz ben öyle yapıyordum diş kaşıyıcı kullanmak istemiyorlardı onunla az da olsa rahatlıyorlardı.Diş jelleri pek işe yaramıyor sadece anne bir şeyler yaptım diye bir nebze rahatlıyor.Ateş düşürücü ağrı kesici bir şurup verebilirsiniz tabi doktoruna sorarak.
    Tekrar geçmiş olsun.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. allah yardımcın olsun aynı sıkıntı bizdede var oğlum 2 dişini çıkardı şimdide 2 dişi daha çıkıyor çok zorlanıyor

    YanıtlaSil
  5. @ikiz annesi, tesekkur ederim. Ilk iki on disi bu kadar zorlamamisti ama sanirim ustler geliyor yemeden de kesildi yavru:( Ilk dislerimiz de havuc,taze sogan aliyordu ama simdi ne versem agliyor. Calpol veriyorum doktor tavsiyesi ile. bakalim en kisa surede atlatmayi umuyoruz.

    @Ahsenin dunyasi, Sizin de allah yardimciniz olsun. ust disleri ise daha cok sikinti yapiyor, emerken cok zorlaniyor ve hatta emmek istemiyor. Offf offf ne zor isler bunlar. Yatsalar kalksalar cikmis olsa dimi:)

    YanıtlaSil